Suomen Sopimuspalokuntien liitto SSPL

Wikis > Suomen Sopimuspalokuntien liitto SSPL

Suomen Sopimuspalokuntien liitto ry

SSPL on sopimuspalokuntatoiminnan ykkösasiantuntija Suomessa. Siksi se on mukana mitä erilaisimmissa valtakunnallisissa ja alueellisissa hankkeissa ja työryhmissä sopimuspalokuntien edustajana. Liiton jäsenpalokunnille on erittäin tärkeää ja hyödyllistä, että pelastusalan kehittämistyössä on asiantuntijoina käytännön palokuntatoimintaa tuntevia henkilöitä, jotka ovat edelleen aktiivisesti mukana palokuntiensa operatiivisessa toiminnassa.

[divider scroll_text=”Palaa ylös”]

Edunvalvonta

Etupainotteinen päätöksentekijöihin ja eri tahojen viranomaisiin vaikuttaminen on ollut SSPL:n ydintehtäviä koko sen olemassaoloajan. SSPL:n tehtävänä on tiedottaa pelastusalan asioista, tapahtumista ja ilmiöistä jäsenpalokunnilleen, mutta myös alan muille toimijatahoille.

[divider scroll_text=”Palaa ylös”]

Julkaisut

Oma, jatkuvasti lisääntyvä perinteinen sekä sähköinen julkaisutoiminta on osaltaan edesauttamassa jäsenpalokuntia ja niiden henkilöstöä yhä laadukkaampaan palvelutarjontaan.

[divider scroll_text=”Palaa ylös”]

Koulutus

Koulutustoiminnallaan SSPL täydentää muiden alan toimijatahojen jättämiä aukkoja. Liiton jäsenpalvelu ottaa kentältä tulleen impulssin käsittelyyn, olkoon se vaikkapa uudistusehdotus, selvitys tai lausuntopyyntö. Myös yksittäisen jäsenpalokuntien ongelmiin liitto antaa tarvittaessa asiantuntija-apua.

[divider scroll_text=”Palaa ylös”]

Katso myös: