Nuoriso-osaston leiritoiminta

Wikis > Nuoriso-osaston leiritoiminta

Leiritoiminta

Useimmille pelastusliiton palokuntanuorisotyön järjestämä kesäleiri on vuoden kohokohta. Leirejä järjestävät myös pelastusliittojen toimialueiden nuorisotyö ja palokunnat yleensä viikonloppuleirien muodossa. Ne tiivistävät palokuntien välistä yhteistoimintaa.

Leiriviikko on täynnä hyviä ystäviä, kilpailuja, koulutusta, uintia, saunomista ja paljon muuta. Vapaa-ajan ohjelmassa on pelejä ja kilpailuja sekä tietysti riemukas ja varmasti muistoja vuosiksi tuova leirikaste ja paljon muuta.

Leiriviikon aikana nuori suorittaa palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Leiritoimihenkilöt ovat yli 18-vuotiaita nuorten ohjaajia, jotka mahdollistavat eri tehtävissä leirin onnistumisen. Tehtävänä voi olla mm. huolto-, turvallisuus-, keittiö-, toimisto-, ohjelma-, tiedotus- tai koulutustoimintaa. Toimihenkilöt osallistuvat haluamiinsa tehtäviin vapaaehtoisesti. Useat henkilöt käyttävät loma- ja vapaa-aikaansa palokuntanuorten leirien hyväksi.

Valtakunnalliset palokuntanuorten leirit

Valtakunnallisia palokuntanuorten leirejä järjestetään joka neljäs vuosi. Tällöin kaikkiaan 9 alueellisen leirin leiriläiset kerääntyvät yhdessä viettämään viikon mittaista koulutus- ja vapaa-ajanleiriä. Viimeisin valtakunnallinen leiri järjestettiin Porissa 2014. Leirin pääjärjestäjänä toimi Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry.

Katso myös