Palokuntalaisille

Tervetuloa EduSPEK -oppimisympäristöön!

Tämä sivusto on tarkoitettu kaikille pelastustoimessa toimiville sopimuspalokuntalaisille sekä päätoimiselle henkilöstölle.

Aloita tekemällä itserekisteröinti oikeasta yläkulmasta painikkeesta Rekisteröidy. Se on ihan ilmaista. Ilman rekisteröitymistä pääset ylävalikosta Palokunnille -osiosta moneen materiaaliin käsiksi.

Palokuntakoulutus on nyt elinikäistä monimuoto-opiskelua

Opinnot koostuvat itseopiskelusta, palokunnassa suoritettavista harjoituksista ja lähijaksoista. Osaamisen varmistamiseen on kiinnitetty kaikilla kursseilla huomiota ja niitä on lisätty tuntimääriin huomattavasti. EduSPEK – sinun henkilökohtainen valmentajasi – kulkee aina mukanasi ja voit milloin tahansa kerrata aikaisemmin oppimaasi, oppia uutta ja jakaa omia oivalluksia ja tuotoksia muiden kanssa.

Opintosuoritusote on todistus verkkokurssin suorittamisesta. Se on tulostettavissa kirjautumisen jälkeen vasemman valikon kohdasta Oma opintosuoritusote.

Palokunnassa tapahtuvista harjoituksista löytyy erillinen suorituskortti, jonka palokunta täyttää hyväksytysti suoritetuista harjoituksista. Suorituskortti löytyy kunkin kurssin ohjeista palokunnille.

Kurssien sisällöt on päivitetty

Uusitut monimuotoiset kurssit vuoden 2017 alusta ovat:

  1. Perehdyttäminen I + Sam­mu­tus­työ­kurs­si (3 op)
  2. Savu­su­kel­lus­kurs­si (2 op)
  3. Palo­kun­tien EA-kurs­si (1 op)
  4. Pelastustyökurs­si (1 op)
  5. Pin­ta­pe­las­tus­kurs­si (1 op)
  6. Öljy­va­hin­ko­jen tor­jun­ta­kurs­si (1 op)
  7. Ensivastekurssi (2 op)

Uusituilla kursseilla on käytetty paljon opetusvideoita, joita katsomalla opiskelija voi omaksua jo oikeita suoritustapoja ennen käytännön harjoituksia.