Kurssi

Pelastustyökurssi (1 op)

0 osaa suoritettu0%
7 Lessons

Tervetuloa pelastustyökurssille

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija oppii turvalliset ja tehokkaat työskentelymallit toimintaan tieliikenneonnettomuuksissa.

Kurssi on monimuotoinen ja kurssin kokonaiskuormitus oppijalle on 28 tuntia (1 opintopiste), joka jakautuu seuraavasti:

  • opiskelijan itseopiskeluun 4 tuntia
  • palokunnassa tapahtuvaan opiskeluun 4 tuntia
  • kurssilla lähiopetuksena tapahtuvaan opiskeluun 17 tuntia ja
  • kurssilla tapahtuvaan osaamisen varmistamiseen 3 tuntia.

Opintojen suorittaminen

Itseopiskelu on opiskelijan itsenäistä asioiden oppimista erilaisten oppimistehtävien ja oppimista tukevien interaktiivisten videoiden kautta. Itseopiskelu suoritetaan edu.spek.fi -oppimisympäristössä ja suoritukset rekisteröityvät opiskelijan henkilökohtaiselle osaamistilille. Jos upotetut videot eivät näy kunnolla, klikkaa videon oikeasta alakulmasta tekstiä Vimeo. Video aukeaa näin uuteen välilehteen ja pyörii jouheammin!

Palokunnassa suoritettavat opinnot ovat pääasiassa käytännön harjoitteita. Harjoittelu voi tapahtua palokunnan viikkoharjoitusten yhteydessä tai erikseen kokeneemman palokuntalaisen ohjauksessa tapahtuvaa harjoittelua. Harjoittelun ohjaaja antaa opiskelijalle ohjausta kurssisuunnitelman mukaisesti.

Työturvallisuus

Voimassa oleva lainsäädäntö ohjaa niin työntekijää, kun työnantajaakin. Alla olevista linkeistä pääset suoraan lakiviitteisiin.

Työturvallisuuslaki

Tärkeitä lakiviitteitä ovat mm. 8 §, 14 §.

Valtioneuvoston asetus nuorille työntekijöille erityisen haitallisista ja vaarallisista töistä

4 § Vaaralliset työt

Lähteet:

Teksti: Juha Virolainen

Kuvat: Dafo Oy, Weber hydraulik, Finnsatec Oy, Heavy Rescue Finland, Lukas Hydraulik, Teknosafe Oy, Helsingin kaupungin pelastuslaitos, Keski-Suomen pelastuslaitos, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Juha Saarion Pelastustyökurssin paketti.

Videot: Juha Virolainen, Santeri Björkman
Videoiden editointi: Santeri Björkman
Kurssi pohjautuu: Juha Saarion tekemään Pelastustyökurssin opetuspakettiin 5/2013.

Kommentit

  1. Vesa Olkkonen

    Kysymykset joissa on sana aina ovat huonoja. Esimerkiksi altistunut siirretään aina rangan suuntaisesti ei pidä paikkaansa käytännössä, vaikka teoreettisesti näin ihanne olisikin. Tällainen kysymys on käytännössä AINA epätosi. Tietysti aloitteleville voi olla hyvä luoda tietty toimintamalli, mutta liika ehdollistaminen on kyseenalaista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *