Kurssi

Pintapelastuskurssi (1 op)

0 osaa suoritettu0%
9 Lessons

Tervetuloa pintapelastuskurssille

Tämän materiaalin tarkoitus on luoda pohja tuleville harjoitteille ja saada sinut, hyvä opiskelija, kiinnostumaan pintapelastuksesta. Pintapelastusta ei voi oppia tietokoneen ääressä istumalla, vaan harjoittelemalla kurssilla opetettavia aiheita itse. Jotta voisit harjoitella turvallisesti ja oikein pintapelastamista – kurssilla ja tulevaisuudessa, tulee sinun perehtyä aiheeseen myös teoriassa. Opiskeltuasi tämän materiaalin ja läpäistyäsi lopussa olevan oppimistehtävän olet erittäin tervetullut tutustumaan kurssinjohtajasi ja kouluttajiesi johdolla pintapelastamisen haasteelliseen tehtävänkuvaan.

Kurssin aloitusvideolla on kuvattu vesipelastustehtävä kokonaisuudessaan. Jos upotetut videot eivät näy kunnolla, klikkaa videon oikeasta alakulmasta tekstiä Vimeo. Video aukeaa näin uuteen välilehteen ja pyörii jouheammin!

Toivonkin, että perehtyessäsi johonkin kurssin osa-alueeseen vertaat opeteltavaa asiaa videolla olevan suorituksen kyseiseen alueeseen.  Tällöin saat paremman kuvan siitä, miten jokin osasuoritus vaikuttaa kokonaisuuden onnistumiseen. Esimerkiksi varusteiden pukeminen ja niiden tarkastaminen on pieni osa suoritusta, mutta väärällä pukeutumisella voidaan pilata koko suoritus.

Materiaalissa on käytetty paljon lyhyitä videoita osasuorituksista, jotta voit tarkastella kyseistä osasuoritusta erillisenä osa-alueena erotettuna laajemmasta kokonaisuudesta. Tarkoituksena on auttaa sinua näkemään kyseinen suoritus tarkemmin, jotta saisit havainnollisemman esimerkin toiminnasta. Videoihin on liitetty pieniä oppimistehtäviä, joiden avulla pääset perehtymään asiaan syvällisemmin. Jos jokin asia jää sinulle epäselväksi tekstistä ja videosta huolimatta, kysy asiasta rohkeasti omalta kurssinjohtajaltasi tai kouluttajiltasi.

Oppimisen iloa!

Pääkouluttaja Jari Ruotsalainen