Käytännön asioita

 

Tässä löydät yleistietoa Brysselistä sekä käytännön vinkkejä matkalle.

 

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Hotelli: Hygge Hotel, osoitteessa Rue des Drapiers 31-33, 1050 Ixelles. Voit tutustua hotelliin täällä: https://www.hyggehotel.be/

Kieli: Brysselissä käytetään julkisesti pääosin ranskaa, mutta suurin osa esimerkiksi asiakaspalvelijoista puhuvat myös englantia. Ranskan ohella toinen virallinen kieli on flaami.

Muistamiset: SPEK ja SPPL huolehtivat isäntien ja emäntien lahjat. Voit halutessasi ottaa mukaan organisaatiosi pientä jakotavaraa, jos koet tarpeelliseksi.

Pukukoodi: Smart casual läpi ohjelman. Osa siirtymistä tehdään kävellen, joten huomioithan tämän kenkävalinnoissa.

Sää: Brysselissä on läheisen Atlantin valtameren hallitsemat ilmat, jotka tosin ympäri vuoden pysyvät melko leutoina. Kaupungissa sataa 200 päivänä vuodessa, joten siihen kannattaa varautua. Ajantasaisen sääennusteen voit katsoa osoitteessa https://www.accuweather.com/en/be/brussels/27581/weather-forecast/27581

Tippaaminen: Palvelumaksu sisältyy yleensä laskuun, joten suurille tipeille ei ole tarvetta. Mikäli vessassa on vessanhoitaja, on kohteliasta jättää kolikko sille tarkoitettuun astiaan.

Verkkovirran jännite: 230 V. Adapteria ei tarvita (https://www.skyscanner.fi/uutiset/maailmanlaajuinen-matka-adapteriopas).

Valuutta: Euro. Varaa mukaan myös käteistä, kortti ei välttämättä käy joka paikassa.

 

Julkaistu kategoriassa Yleinen